В Україні завершився перехідний період з впровадження нових стандартів шкільного харчування, тож з 1 січня 2022 року наша школа перейшла на нове меню для учнів — «Чотиритижневе сезонне меню».
Діти з задоволенням сприйняли зміни у харчуванні:
1) можливість обирати варіант сніданку з 3 – 4 запропонованих страв по кожній позиції: основне блюдо, салати, фрукти, напої;
2) збільшення корисних і смачних страв з овочів, асортименту фруктів (яблука, ківі банани, апельсини).
Учням подобається більшість страв, які готують кухарі закладу, а саме: смачні супи, приправлені духм’яними спеціями, салати з моркви й буряка, з додаванням сиру, часнику, сухої зелені, насіння, сирні запіканки з яблуками, морквою, ліниві вареники, котлетки у паніровці, тушковане м’ясо, овочеве рагу, плов з булгуру, макарони з тертим сиром, нагетси з курятини, ароматні компоти з сухофруктів, свіжоморожених ягід з цедрою апельсина та лимона, какао тощо.
Опитування учнів щодо організації харчування, асортименту і якості приготування страв у шкільній їдальні показало, що більшість учнів користуються послугами їдальні щодня, діти задоволені якістю приготування страв, збільшенням у меню овочів і фруктів, різноманітністю салатів, основних блюд.
Вчителі проводять з учнями бесіди з правильного харчування, вчать споживати корисні продукти та ігнорувати шкідливі.
Діти вчаться робити свій вибір, поступово у них формується культура харчування.
Нова система харчування прийшлась дітям до вподоби, бо тепер вони смакують страву, яку хочуть.
Фестиваль родинних талантів "На крилах творчості"
Закриття VII шкільного фестивалю "У світлі театральної рампи"
![]() ![]() | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|
П | В | С | Ч | П | С | Н |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 |
27 | 28 | 29 | 30 | 31 |