• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Організація харчування

В Україні завершився перехідний період з впровадження нових стандартів шкільного харчування, тож з 1 січня 2022 року наша школа перейшла на нове меню для учнів — «Чотиритижневе сезонне меню».

Діти з задоволенням сприйняли зміни у харчуванні:

1) можливість обирати варіант сніданку з 3 – 4 запропонованих страв по кожній позиції: основне блюдо, салати, фрукти, напої;

2) збільшення корисних і смачних страв з овочів, асортименту фруктів (яблука, ківі банани, апельсини).

Учням подобається більшість страв, які готують кухарі закладу, а саме: смачні супи, приправлені духм’яними спеціями, салати з моркви й буряка, з додаванням сиру, часнику, сухої зелені, насіння, сирні запіканки з яблуками, морквою, ліниві вареники, котлетки у паніровці, тушковане м’ясо, овочеве рагу, плов з булгуру, макарони з тертим сиром, нагетси з курятини, ароматні компоти з сухофруктів, свіжоморожених ягід з цедрою апельсина та лимона, какао тощо.

Опитування учнів щодо організації харчування, асортименту і якості приготування страв у шкільній їдальні показало, що більшість учнів користуються послугами їдальні щодня, діти задоволені якістю приготування страв, збільшенням у меню овочів і фруктів, різноманітністю салатів, основних блюд.

Вчителі проводять з учнями бесіди з правильного харчування, вчать споживати корисні продукти та ігнорувати шкідливі.

Діти вчаться робити свій вибір, поступово у них формується культура харчування.

Нова система харчування прийшлась дітям до вподоби, бо тепер вони смакують страву, яку хочуть.

Кiлькiсть переглядiв: 287

Коментарi

Новини

Опитування

Хто відвідував наш сайт?

Календар

Попередня Березень 2023 Наступна
ПВСЧПСН
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031